Британці створили роботів-фермерів зі штучним інтелектом

22 грудня 2018 71 0
Роботи-фермери
Ukurier.gov.uaРоботи-фермери

Автоматизація виробництва поступово витісняє людей з багатьох галузей народного господарства. У Великій Британії вчені створили роботів-фермерів зі штучним інтелектом, які будуть обробляти одну площу. Про це повідомляє Ukurier.gov.ua.

Трьох роботів, яких назвали Том, Дік і Гаррі, планують випробувати у Гемпширі. За зовнішнім виглядом і особливостями конструкції вони схожі на міні-трактори масою 10 кг. Працюють машини у безпілотному режимі.

Вони пов'язані з віддаленим «фермерським» штучним інтелектом, який збирає інформацію про зміну погоди, стан саджанців тощо. Роботи аналізують відомості, що надійшли і розробляють план обробки землі. У цьому процесі враховується безліч особливостей.

Робот Том займається топографією: вивчає місцевість і створює карту поля. Гаррі закопує саджанці на визначену глибину з високою точністю. Дік прополює бур'яни за допомогою технології «штучного зору». У планах науковців — знизити кількість хімічних добрив завдяки роботам при обробці землі на 60% і підвищити врожайність на 40%. Наразі машини не здатні повністю замінити роботу людини, але можуть виконувати монотонні дії.

Виконано за допомогою Disqus