Уряд завершив передачу земель у власність ОТГ

28 грудня 2018 132 0
Уряд завершив передачу земель у власність ОТГ

Станом на 22 грудня, завершився розпочатий Кабінетом Міністрів України у лютому поточного року процес передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, які були утворені до 2018 р. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

«Володіння землею — це фундаментальне право, яке дає право раціонально її використовувати та наповнювати бюджети. Я хочу підкреслити, що ця робота буде продовжена в наступному році, і Уряд буде передавати землю новоствореним об’єднаним територіальним громадам. Кожна громада має бути спроможною, компетентною та забезпеченою ресурсами, щоб давати громадянам нову якість життя», — сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Передачі земель у комунальну власність ОТГ передував їх детальний аудит.

Всі ОТГ, утворені до 2018 р. та ті, які виявили бажання, отримали належним чином оформлені земельні ділянки, готові для прийняття на баланс. Передача здійснювалася одночасно на всій території України.

Всього у поточному році у власність 650 ОТГ було передано понад 1,5 млн га сільгоспземель.

Передача державних сільгоспземель у комунальну власність ОТГ продовжиться у 2019 р. для тих 185 ОТГ, які об’єдналися у 2018 р. У Державному бюджеті закладено кошти на проведення інвентаризації цих земель, тож усі процедури із оформлення ділянок перед передачею ОТГ будуть здійснюватися за рахунок бюджету.

Виконано за допомогою Disqus