Під Києвом виготовляють заморожений хліб-напівфабрикат

26 грудня 2018 524 0
Під Києвом виготовляють заморожений хліб-напівфабрикат
pixabay.com

Наприкінці осені у селі нові Петрівці, що під Києвом, відкрили завод з виробництва заморожених хлібобулочних виробів — Chanta Mount. Про це повідомляє foodandmood.com.ua.

Заморожений хліб досить поширений напівфабрикат у світі. Пекарі навчилися виготовляти близько 300 видів хліба, які можна заморожувати.

Напівготові хлібні вироби поставляють до пекарень при супермаркетах і в торгових центрах, вуличних міні-пекарень, кафе на автозаправках, сектор HoReCa, сервіси доставки їжі в офіси.

Вже сьогодні Chanta може виготовляти за добу майже 30 т чіабатти, французьких багетів та інших артизанських хлібів.

За словами засновника Юрія Триндюка, гордістю підприємства стало заквасочне відділення і відділення холодної ферментації тіста

На заводі 50 % продукції планують реалізовувати в Україні, а решту продаватимуть на експорт. І збираються розробляти для клієнтів найцікавіші рецептури хліба.

Щоб зберегти всі властивості хліба, його заморожують шоковим методом. Існує два способи заморозки хліба.

При першому способі хліб випікають до готовності на 80-90%. Потім хліб піддається «глибинній» заморозці при температурі -35 градусів за Цельсієм в спеціальних морозильних камерах, в які надходить по конвеєру. Потім хліб при 0°C при пакують і поміщають в морозильну шафу на зберігання при —18°C. Таким чином хліб може зберігатися від 6 до 18 місяців. Потім хліб розморожують та допікають.

При другому способі хліб заморожують сирим, без часткової випічки. Для приготування його треба розморозити, дати тісту підійти та випекти.

Виконано за допомогою Disqus