Засновники заводу-пекарні опанували сільськогосподарський бізнес

3 жовтня 2018 263 0
Олена та Олег Білявець, засновники пекарні «Мамин Хліб»
Kurkul.comОлена та Олег Білявець, засновники пекарні «Мамин Хліб»

Засновники пекарні «Мамин Хліб»  Олег та Олена Білявець задля забезпечення закритого циклу виробництва заклали сади та почали вирощувати культури для борошна та начинок у випічку. Про це вони розповіли у рамках проекту Latifundist.com та банку ПУМБ We make food.

Читайте більше: Мамин Хліб: спочатку була мрія дарувати людям тепло

Родина Білявець розпочала пекарський бізнес у 2000 р. з маленької пекарні. Будівництво великого сучасного виробничого розпочалося у 2003 р.

За їх словами, унікальність пекарні у тому, що вони використовують власну сировину та начинки.

У 2004 р. засновники заводу-пекарні вирішили зайти в сільське господарство. Так, у компанію увійшло підприємство «Агрокрай», яке на 2,2 тис. га вирощує озиму пшеницю, цукровий буряк, сою, кукурудзу, соняшник, олійний мак, льон, гірчицю, нут, спельту. Олійний мак був введений в сівозміну, адже його використовують як начинку для булочок і рулетів. Виробництво власної сировини — економічний і фінансовий ремінь безпеки для компанії. «Агрокрай» забезпечує пекарню борошном, цукром, сировиною для начинок. Також господарство реалізує насіння. Зараз ця сфера знаходиться в стадії активного розвитку, зокрема, розробляється проект комплексу з виробництва насіння нішевих культур.

Всі вироблені господарством сільгоспкультури реалізуються тільки в переробленому вигляді, а не сировиною. Наприклад, з пшениці — якщо не мука, то насіння, соя — тільки як посівний матеріал, аналогічно з соняшником, мак використовують як начинку.

«Щоб увійти в сільське господарство мені потрібно було екстерном, за 2 роки, пройти курс сільгоспакадемії. Але, як сказав Конфуцій: «Займися улюбленою справою, і ти не будеш працювати жодного дня». Знаєте, я знайшов свою улюблену справу», — розповідає Олег Білявец.

Вирощують врожай на підприємстві «Агрокрай» переважно з використанням органічних добрив.

Виконано за допомогою Disqus