Євраліс розширила портфоліо гібридного насіння кукурудзи

15 січня 2019 184 0
Компанія Євраліс розширила портфоліо гібридного насіння кукурудзи
Kurkul.comКомпанія Євраліс розширила портфоліо гібридного насіння кукурудзи

Компанія «Євраліс» розширила своє портфоліо гібридного насіння кукурудзи гібридом ІІ покоління Tropical Dent®, що має унікальний та ексклюзивний генетичний матеріал. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Після 15 років селекційних досліджень, у 2013 році компанія «Євраліс» створила портфоліо гібридів кукурудзи, яке отримало назву Tropical Dent®. Tropical Dent® — це ексклюзивна селекційна програма Євраліс. Вона відрізняється від інших генетичних груп тим, що дозволяє отримати максимальний ефект гетерозису. Новий генетичний матеріал Tropical Dent® може легко схрещуватись з різними існуючими генетичними групами: кременистою та зубоподібною. Широкі можливості порізному схрещувати генетичний матеріал надають величезну варіативність продукції, яка може бути адаптована до будьяких ринкових потреб.

У 2018 році компанія «Євраліс» анонсувала вихід на ринок гібридів ІІ покоління Tropical Dent®. Ця інновація стала результатом нової дослідницької програми, яку було впроваджено в 2010 р. Компанія покращила якісні характеристики, зокрема, толерантність до стресових умов, та значно підвищила показники стабільності отримання врожаю.

До цього часу дослідницька мережа була локалізована головним чином в Західній Європі, де умови вирощування культур загалом дуже сприятливі. Результатом селекційної роботи було створення гібридів 1-го покоління Tropical Dent®, адаптованих до цих грунтово-кліматичних умов (ЕС ГЕЛЛЕРІ, ЕС БРІЛЛІАНТ тощо). З 2010 року мережа дослідницьких ділянок розширилась на 190 локацій в різних кліматичних умовах від Західної до Східної Європи. Генетика «Євраліс» проходить випробування в різних грунтово-кліматичних умовах з початкових етапів селекційного процесу. Широка дослідницька мережа дозволяє ідентифікувати два види генетичного матеріалу: один пристосований до умов з високим потенціалом поля, другий — до стресових умов.


Після подвійного схрещування цих двох генетичних матеріалів селекціонери компанії отримали ІІ покоління гібридів Tropical Dent®, які є більш високопродуктивними, стабільними та такими, що сприяють збільшенню популярності гібридів Євраліс на європейському ринку зернових культур. Перші гібриди ІІ покоління Tropical Dent®  — ЕС ІНВЕНТІВ (ФАО 300) та ЕС ФАРАДЕЙ (ФАО 350) — отримали найкращі відгуки від фермерів у 2018 році. Гібриди ІІ покоління Tropical Dent® відрізняються високою та стабільною врожайністю за будь-яких ґрунтово-кліматичних умов.

Виконано за допомогою Disqus