Черкащина перша в Україні розпочала продаж прав оренди на землю через електронний аукціон

18 січня 2019 291 0
Черкащина перша в Україні розпочала продаж прав оренди на землю через електронний аукціон
Kurkul.comЧеркащина перша в Україні розпочала продаж прав оренди на землю через електронний аукціон

Білозерська ОТГ Черкаської області першою в Україні розпочала продаж переданих їй у користування прав оренди на землю. Підписання договору про реалізацію прав оренди с/г землі на електронному майданчику OpenMarketLand між ДП» СЕТАМ» (Міністерство Юстиції України) та Білозерською ОТГ відбулось 16 січня 2019р.

За словами генерального диретора ДП «Сетам» Віктора Вишньова, це дозволить залучити додаткові кошти для розвитку громади — на ремонт доріг, дитсадків, шкіл тощо. У ході пілотного проекту, що стартував 20 вересня 2018 р. на електронних земельних торгах OpenMarketLand проведено 200 успішних аукціонів на суму 18,4 млн грн. Місцеві бюджети при цьому отримали додаткові 10,3 млн грн.

  1. Для того, щоб Об’єднаній Територіальній Громаді розпочати продаж прав оренди на земельні ділянки через майданчик OpenMarket.Land необхідно:На основі Правил проведення електронних земельних торгів у формі аукціону, затверджених наказом ДП «СЕТАМ» від 26.11.2018 року № 141, затвердити власний Порядок проведення електронних земельних торгів із реалізації земельних ділянок комунальної власності (або прав на них).
  2. Прийняти рішення про передачу земельної ділянки (або прав на неї) комунальної власності на реалізацію шляхом проведення електронних торгів.
  3. Укласти договір із Державним підприємством «СЕТАМ».
  4. Укласти договір про проведення електронних земельних торгів із відповідною землевпорядною організацією.
Виконано за допомогою Disqus