Київська обласна спілка пасічників вийшла зі Спілки пасічників України

11 лютого 2019 1609 0
Київська обласна спілка пасічників вийшла зі Спілки пасічників України

В неділю 10 лютого на зборах Київська обласна спілка пасічників проголосувала за вихід із Спілки пасічників України. Переважна більшість учасників зборів підтримала рішення. Про це у коментарі Kurkul.com повідомив голова Київської обласної спілки пасічників Сергій Терентьєв.

За його словами, між бджолярами Київщини та керівництвом СПасУ виник ряд непорозумінь стосовно питань впровадження наукових розробок у виробництво, регулювання експортної ціни на мед, яка знизилась із 52 грн/кг до 27 грн, захисту бджолосімей від наслідків використання агрохімії господарствами, комунікації із Міністерством аграрної політики та продовольства України. Проблеми відсутності розуміння та продуктивної співпраці тягнуться ще з минулого року. Це спонукало Сергія Терентьєва на рішучий крок, коли Голова Спілки пасічників Київщини спалив своє посвідчення.

Рішення про вихід зі Спілки пасічників України не було раптовим. Йому передував ряд районних зборів пасічників Київщини, де ініціатива отримала підтримку бджолярів Обухівського, Тячівського, Ставищенського та інших районів області.

Нагадаємо, питання зниження ціни на мед підіймав перший віце-президент Спілки пасічників України Віталій Нагорнюк.

Марина Солонар, Kurkul.com, 2019 р.

Виконано за допомогою Disqus