В унікальному комплексі на Черкащині проводять зимове щеплення горіха

14 лютого 2019 355 0
В унікальному комплексі на Черкащині проводять зимове щеплення горіха
pixabay.com

Комплекс СФГ «Залісся і К», у селі Вергуни Черкаського району, діє для проведення зимового щеплення горіха. На території розміщені теплиці площею 1 тис. кв. м для загартування посадкового матеріалу, розсадник для дорощування саджанців на 10 га із системою зрошування. Про це повідомляє Управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

У с. Гуляйгородок на 66 га розташовані також промислові насадження для отримання плодів волоського горіха і фундука, а також деревини.

Як розповідає, заступник директора з виробництва СФГ «Залісся і К», кандидат сільськогосподарських наук Микола Кучер, у господарстві вирощують садивний матеріал, з якого 7 сортів французької та 6 молдовської селекції. Власником майнових прав на них є СФГ «Залісся і К». Окрім зарубіжної селекції у центрі вирощують 6 сортів української селекції на підставі ліцензійної угоди з Придніпровською дослідною станцією садівництва.

Садивний матеріал сертифікується у Державному центрі сертифікації та якості сільськогосподарської продукції і має категорію «безвірусний».

Щорічний обсяг виробництва саджанців становить 30-50 тис. штук.

Компоненти для щеплення: підщепа та прищепа, також вирощуються в господарстві в ґрунтово кліматичних умовах Черкащини і є адаптованими для переважної більшості регіонів України.

Садивний матеріал реалізується для створення промислових насаджень фактично в усіх регіонах України.

Виконано за допомогою Disqus