На BIOFACH 2019 Україну представила рекордна кількість органічних компаній

20 лютого 2019 94 0
На BIOFACH 2019 Україну представила рекордна кількість органічних компаній
ГО «Органічна Україна»

13-16 лютого 2019 р. в Нюрнберзі (Німеччина) пройшла найбільша світова виставка органічних продуктів BIOFACH 2019. Цього року Україну представляла 51 органічна компанія.

На BIOFACH 2019 український павільйон став одним з найбільших —130 м², і був представлений по-новому — в форматі BusinessHub. Наші органічні виробники презентували на виставці понад 400 найменувань органічної продукції. Організатори Національного павільйону відзначають, що у 2018 р. участь у виставці брало 20 компаній з України, в 2014 р. — 8.

«Ми вже четвертий рік на виставці, і це найкращий майданчик для зустрічі як з потенційними, так і з уже існуючими партнерами. Нам потрібен національний бренд: коли буде довіра до українського виробника в загальному, буде значно легше працювати і кожному зокрема. На BIOFACH якраз і проводиться ця глобальна робота», — зазначив засновник компанії «Арніка» Андрій Пилипченко.

Найбільший органічний агрохолдинг України «Арніка» на BIOFACH 2019 презентував органічну продукцію власного виробництва: сою, озиму пшеницю, кукурудзу, нут, соняшник, льон коричневий.

Під час BIOFACH 2019 в.о. міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофімцева прокоментувала, що в Україні швидко зростає число виробників органіки, і за 15 років кількість зросла в 4 рази.

«Вже зараз продаємо сертифіковану органічну продукцію більш ніж в 40 країн. Україна посідає одинадцяте місце в Європі за загальною площею сільськогосподарських угідь, сертифікованих як органічні. Зараз їх близько 290 тис. га, і більше 90 тис. га земель знаходяться в перехідному періоді. Але це лише 1% від наших земель, а їх може бути як мінімум 5%», — розповіла Ольга Трофімцева.

«В середньому в день проходило близько 300 ділових зустрічей в павільйоні. Приблизно 75% — це все були нові контакти. Нашою продукцією цікавилися представники таких країн, як Нідерланди, Данія, Франція, Іспанія, Канада, Бельгія, США, Нова Зеландія, Японія. Якраз ті країни, які є найбільшими ринками збуту», — розповів головний координатор Національного павільйону Дмитро Титаренко.

У групі компаній «Арніка» додали, що під час конференції графік зустрічей був розпланований так, що зустрічі з партнерами проходили в п'яти локаціях одночасно. У підсумку топ-менеджери органічного агрохолдингу успішно провели близько 50 В2В зустрічей. Також компанія презентувала свої рішення в сфері транспарентності виробничих і логістичних процесів в рамках семінару «Контроль за якістю і безпекою органічних продуктів з України та країн СНД».

Виконано за допомогою Disqus