На Чернігівщині масово ріжуть і здають корів

7 жовтня 2015 59 0
На Чернігівщині масово ріжуть і здають корів
Кurkul.comНа Чернігівщині масово ріжуть і здають корів

На Чернігівщині селяни починають збувати корів — їх невигідно тримати, повідомляють «Новини Чернігова».

Закупівельна ціна на молоко людей, які працюють на селі, не влаштовує. Закупівельники не дають вище 2,5 грн/л. Відтак люди, тримаючи корову господарюють собі у збиток. Без державної підтримки селяни не бачать жодних перспектив у розвитку власного господарства.

У департаменті агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації ціни на молоко виправдовують його неякісністю.

«Не можна проконтролювати якість молока від кожного здавача. Є два варіанти виходу із ситуації. Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за зміни до Закону України «Про молоко і молочні продукти». Якщо ці зміни народні депутати доведуть таки до логічного завершення, то молоко коштуватиме майже 5 грн/л. Це перших шлях», — сказав заступник начальника департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Олег Кропивний.

За його словами, ще один вихід із непростої ситуації — це об’єднання у кооперативи. У кооперативі можна визначити протягом півтори-трьох хвилин якість молока за допомогою пристрою. Коли людина здає, наприклад, 10 л молока сама — це одна ціна, коли кооператив здає півтонни-тонну молока, то це дає можливість торгуватися з молокопереробними підприємствами.

Виконано за допомогою Disqus