Ціни на яблука за тиждень знизилися на 22%

25 лютого 2019 95 0
Ціни на яблука за тиждень знизилися на 22%

За минулий тиждень знизилися ціни майже на всі сорти яблук в Україні. Аналітики акцентують увагу на тому, що дешевшає не тільки яблуко середньої та низької якості, але і якісна продукція. Так, вартість продукції за тиждень знизилася в середньому на 13-22%. Про це повідомляє EastFruit.

Нагадаємо, фермери прогнозують дефіцит яблук у 2019 р.

Винятком став сорт «Голден Делішес», максимальні ціни на який знизилися тільки на 2%, але при цьому тижнем раніше ціни на цей сорт опустилися відразу на 21%.

Слідом за Україною ціни на яблука істотно знизилися в Молдові, де «Айдаред» і «Голден Делішес» за тиждень в середньому втратили у вартості близько 17%. У той же час в Польщі подешевшали яблука сорту «Голден Делішес».

При цьому на минулому тижні не обійшлося і без винятків. За останні кілька днів аналітики фіксували різноспрямовані цінові тенденції в сегментах різних сортів яблук в Грузії. І якщо сорт «Джонаголд», як і в інших країнах регіону, дешевшав, то такі сорти, як «Голден Делішес» і «Айдаред», істотно додали в ціні, подорожчавши на 7% і 16%, відповідно. За словами місцевих операторів ринку, даний факт пов'язаний з помітним скороченням пропозицій даних сортів яблук на тлі, хоч і не активного, але стабільного попиту.

Найдорожчим сортом яблук залишається «Фуджі». Його вартість в $1,7/кг в Таджикистані залишається рекордною, тоді як в Україні цей яблуко можна придбати всього за $0,29/кг. Не поступається своїм місцем в кінці списку за цінами і сорт «Айдаред» з показниками $0,13/кг в Польщі і $0,84/кг на ринку Російської Федерації.

east-fruit.com

Незважаючи на той факт, що в Польщі, Україні та Молдові активно розвивається експорт (при цьому не тільки в кількісному плані, а й у плані розширення географії поставок), наявні запаси продукції залишаються досить об'ємними. Внутрішні ринки вищезгаданих країн не можуть поглинути наявний обсяг продукції, відповідно ціни на яблука продовжують знижуватися.

Виконано за допомогою Disqus