Держгеокадастр Миколаївщини незаконно передав с/г землі громадянам

4 березня 2019 245 0
Держгеокадастр Миколаївщини незаконно передав с/г землі громадянам

Головне управління Держгеокадастру Миколаївської області передає землі для ведення сільського господарства громадянам, які вже отримували землі для названих цілей. Про це повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області.

Громадяни з метою отримання від держави ще по 2 га земель, повторно використали право на безоплатну приватизацію земель, вказавши при цьому недостовірну інформацію в клопотаннях до Головного управлінням Держгеокадастру в області.

Задля повернення цих земель державі, прокуратура області пред’явила 4 позови до суду.

За вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження відносно посадових осіб Головного управління Держгеокадастру в області та громадян за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364, ч.2 ст.190 КК України відповідно.

Прокуратура Миколаївської обалсті встановила аналогічні факти, зокрема у 2017-2018 рр. Тоді ГУ Держгеокадастру в області надало безоплатно у власність 4 громадянам земельні ділянки площами 2 га кожна для ведення особистого селянського господарства на території Веселинівського та Снігурівського районів. Проте, громадяни раніше вже безоплатно отримували від держави земельні ділянки для таких цілей на територіях Миколаївської та Кіровоградської областей.

Виконано за допомогою Disqus