Керівника Держгеокадастру Сумської області затримали за хабар

4 квітня 2019 1003 0
Керівника Держгеокадастру Сумської області затримали за хабар
Facebook Департаменту захисту економіки Національної поліції України

У Луцьку затримали одного з керівників Держгеокадастру Сумської області на хабарі у понад півмільйона гривень. Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Кошти посадовець вимагав та отримав за вирішення земельного питання.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що, перебуваючи на посаді в.о. начальника управління Держгеокадастру у Волинській області, посадовець вимагав від підприємця $20 тис. неправомірної вигоди. Ці кошти включала в себе вирішення наступних питань: направлення проекту землеустрою на експертизу та її подальше погодження службовими особами Держгеокадастру України.

До моменту призначення на посаду одного з заступників начальника Держгеокадастру в Сумській області, посадовець підписав усі необхідні документи для проведення відповідної експертизи.

Працівники Управління захисту економіки у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури Західного регіону України 3 квітня затримали фігуранта під час одержання $20 тис. хабара. Затримали посадовця у Луцьку біля власного автомобіля.

Проводяться слідчі дії. Вирішується питання про затримання одного із керівників Держгеокадастру в Сумській області у порядку статті 208 КПК України.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 КК України.

Виконано за допомогою Disqus