У Раді пропонують відновити спецрежим ПДВ для агросектору

12 березня 2019 636 0
У Раді пропонують відновити спецрежим ПДВ для агросектору

Для розвитку села в Україні необхідно відновити спецрежим оподаткування для АПК. Про це йдеться у матеріалі AgroPolit.com.

Нагадаємо, у парламенті зареєстрували законопроект №10027-1 (Про внесення зміни до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України олійних культур). 

Автори документу пропонують внести зміни до пункту 63 підрозділу 2 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України. Зокрема, пропонується змінити кінцевий термін дії тимчасового звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту соєвих бобів (товарна позиція 1201 згідно з УКТ ЗЕД) з 31 грудня 2021 на 1 вересня 2019 р. Також пропонується виключити норму щодо запровадження тимчасового звільнення від оподаткування податком на додану вартість операцій з вивезення за межі митної території України в митному режимі експорту насіння свиріпи та ріпаку (товарна позиція 1205 згідно з УКТ ЗЕД).

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко, переконаний, що наразі кілька осіб отримують ті кошти, які б мали належати фермерам.

«Виходить, що 2 олігархи на всю країну отримують те, що мали б отримати фермери. Реальні фермери нічого не отримують. Тому я за відновлення спецрежиму оподаткування ПДВ, щоб кошти надходили на спеціальний рахунок с/г підприємства, а вони їх використовували на власний розвиток», — зазначив він.

Виконано за допомогою Disqus