«Кодекс поведінки» туристів на пасовищах створять в Австрії

16 березня 2019 37 0
«Кодекс поведінки» туристів на пасовищах створять в Австрії
pixabay.com

В Австрії розроблять «кодекс поведінки» на гірських пасовищах для туристів. Таке рішення влада ухвалила в зв'язку зі смертю туристки з Німеччини, яку затоптали корови. Про це заявив канцлер Австрії Себастьян Курц, повідомляє Reuters.

Інцидент, що стався в Тіролі у 2014 р., знову потрапив у заголовки національних газет після того, як суд зобов'язав фермера-власника худоби, виплатити сотні тисяч євро збитку сім'ї 45-річної загиблої жінки.

Населення та фермери були збурені таким рішенням, оскільки жертва вигулювала собаку на повідку прикріпленому до талії. Мандрівникам рекомендується відпускати собак, щоб тварини не бачила загрози для своїх телят.

За словами Себастьяна Курца, в кодексі поведінки будуть викладені основні вимоги до людей, які відвідують гірські пасовища. Хоча він не розповів, які конкретні вимоги міститиме новий кодекс. Але припустив, що собаки стануть його важливою частиною.

«Ми очікуємо, що якщо люди будуть дотримуватися цього кодексу поведінки, інцидентів не буде. Якщо хтось не дотримуватиметься кодексу поведінки, він втратить можливість вимагати відшкодування збитків», — сказав Себастьян Курц.

Виконано за допомогою Disqus