Домогосподарствам Житомирщини відшкодували понад 1 млн грн за доїльні апарати

19 березня 2019 98 0
Домогосподарствам Житомирщини відшкодували понад 1 млн грн за доїльні апарати
pixabay.com

На Житомирщині 223 господарства, які мають трьох корів, отримали компенсації за доїльні апарати. Загальна сума відшкодування становить понад 1,5 млн грн із обласного бюджету. Про це повідомив департамент агропромислового розвитку та економічної політики ОДА.

Наприкінці лютого обласна комісія прийняла рішення про виплату компенсацію за доїльні установки домогосподарствам Житомирщини, які утримують трьох і більше корів.

Ініціював реалізацію такого напряму програми АПК голова ОДА Ігор Гундич у 2017 р. За 2 роки програмою скористались 736 домогосподарств. Вони отримали на рахунки близько 5 млн грн з обласного бюджету.

Перші 223 жителі області, які цього року подали заявки на компенсацію за закуплені установки індивідуального доїння, отримали на рахунки до 7 тис. грн.  

Доїльні апарати забезпечують відсутність контактів рук із тваринами та молоком, що є умовою для європейських стандартів якості молочної продукції. І відповідно ціна такого молока є значно вищою.

Загалом у 2019 р. в обласному бюджеті на підтримку фермерів, аграріїв, кооперативів та домогосподарств Житомирщини передбачено 10 млн 150 тис. грн.

Виконано за допомогою Disqus