Агробізнес боїться відкриття ринку землі — експерт

12 жовтня 2015 99 0
Агробізнес боїться відкриття ринку землі — експерт
Кurkul.comАгробізнес боїться відкриття ринку землі — експерт

Підвищення орендних ставок на землю неодмінно станеться після зняття мораторію.

Про це сказав помічник-консультант заступника голови комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Верховної Ради України Олексій Біленко, пише Вin.ua.

«Це не єдина проблема, якої побоюється агробізнес, ще одна річ, якої боїться агробізнес, — хаос, який буде неминучий протягом перших двох років після відкриття ринку. На жаль, у нас маса помилок у кадастрі, у нас маса питань з колективною формою власності на землю, маса землі, що не оформлена та ін. Зараз усі ці проблеми законсервовані, бо земля не продається і всім не особливо хочеться вирішувати ці питання», — зазначає він.

За його словами, у будь-якому випадку Україні доведеться зіткнутися з зазначеними проблемами, і вони абсолютно не пов'язані зі зняттям мораторію.

«Незважаючи на те, що у Верховній Раді України досі немає однозначної думки з приводу скасування мораторію, більшість членів парламентського комітету аграрної політики та земельних відносин виступають за продовження заборони на продаж сільгоспземель і «професійну» підготовку законодавчої бази», — додав експерт.

Виконано за допомогою Disqus