На Львівщині запрацювала надсучасна молочна лабораторія

12 жовтня 2015 49 0
На Львівщині запрацювала надсучасна молочна лабораторія
Кurkul.comНа Львівщині запрацювала надсучасна молочна лабораторія

У Львові відкрили нову сучасну лабораторію аналізу молока. Це — частина проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» Міністерства закордонних справ, торгівлі і розвитку Канади. Цей проект повністю фінансує канадський уряд і на нього вже витратили $300 тис. (4,7 млн грн), пише Zaxid.net.

«Клієнтами цієї лабораторії будуть як малі, так і середні й великі господарства по всій території України. Українські виробники молока повинні підвищити якість та продуктивність своїх господарств, а також якість самого молока, якщо вони хочуть бути добрими партнерами на міжнародному ринку. Саме ця лабораторія повинна у цьому і допомогти», – розповів представник канадських партнерів Умберто Монардес.

Обладнання за допомогою інфрачервоних аналізаторів тестує молоко за вісьмома показниками. Серед них: вміст жиру, білка, лактози, кількість соматичних клітин, вміст сечовини та ін.

Партнерами впровадження цього проекту в Україні є Львівська аграрна дорадча служба, а також Дніпропетровська сільськогосподарська консультаційна служба. Проект розвитку молочного бізнесу в Україні впроваджують уже 7 років.

«На сьогодні Львівська аграрна дорадча служба має на обліку більше 4 тис. корів – майже основна кількість виробників молока Львівської області є клієнтами дорадчої служби. Зараз у межах цього проекту послуга є безкоштовною, розробляємо відповідні процедури для того, щоб перейти на комерційну основу. У межах цього проекту виробники отримують консультацію, допомагають підвищити прибутковість, підвищити продуктивність корів та покращити якість молока, зокрема також зберегти здоров’я корів», – зазначив менеджер Львівської аграрної дорадчої служби Ярослав Паньків.

У лабораторії дані із проб молока аналізують, а далі відсилають у Канаду на сервер партнера. Там їх обробляють і в кінцевому результаті отримують 17 звітів, які використовують для надання технічного супроводу та консультування виробників молока.

Виконано за допомогою Disqus