Шахраї викрали майже €200 тисяч у господарства з іноземним власником

9 квітня 2019 647 0
Шахраї викрали майже €200 тисяч у господарства з іноземним власником
inform.kz

Розраховуючись за товар, ТОВ «Кищенці» втратило майже €200 тис. Шахраї перехопили гроші під час перерахунку коштів постачальникам. Про це повідомляє uacouncil.org.

Купуючи нетелі, господарство перерахувало частину коштів на рахунок постачальника. Однак до постачальника — чеської компанії — вони так і не дійшли.

Невідомі перехопили паролі через український сервер, відправили фермерському господарству документ з іншим розрахунковим рахунком та забрали гроші. 

«У нас був укладений договір з чеською компанією на постачання нетелів. Оплата проводилась двома частинами. Перша — після огляду худоби, друга — за два дні до відвантаження тварин. Після огляду ми перерахували першу частину коштів, згідно із контрактом, все було добре», — розповідає фінансовий директор ТОВ «Кищенці» Іван Іжко. 

За йог ослвоами, перед відправленням тварин вони з партнерами, як завжди, багато зідзвонювались і списувались через електронну пошту, вирішуючи поточні справи. І тоді з електронної адреси партнерів надійшов лист з проханням перерахувати кошти на рахунок підприємства в іншому банку.

«Наступного дня постачальник попросив надати йому підтвердження платежу, ми це зробили і ніяких зауважень не було. А вчора, 8 квітня, ввечері він зателефонував і сказав, що гроші так і не поступили. Ми знову зв’язались з банком, запросили інформацію про платіж і побачили, що у реквізитах був вказаний не той розрахунковий рахунок, що в угоді. За деякими ознаками ми бачимо, що була третя особа, яка контролювала наше з постачальником листування», — додав Іван Іжко. 

Представники ТОВ «Кищенці» написали заяву до поліції та кіберполіції. Наразі вдалось ідентифікувати власника рахунку, на який було перераховувалися кошти:
The account belongs to:
Mr Nikolay Markov Marinov
Date of birth 22-08-1978
Правоохоронні органи та підприємство працюють над поверненням коштів власникам. 

Довідково: ТОВ «Кищенці» засноване у 2001 р. і належить нідерландському бізнесмену Корнелісу Хузінхі. Спеціалізується на вирощуванні зернових і технічних культур. У господарстві працює 250 чоловік.

Виконано за допомогою Disqus