В ЄС очікується скорочення виробництва цукру

11 квітня 2019 26 0
В ЄС очікується скорочення виробництва цукру

Виробництво цукру у ЄС у 2019/2020 МР може зменшитися через скорочення посівних площ під цукровими буряками. Такі дані оприлюднила прес-служба S&P Global Platts, передає НАЦУ «Укрцукор».

За даними Міністерства сільського господарства Франції, у 2019/2020 МР посівна площа під цукровими буряками зменшиться на 6,2%, порівняно з попереднім сезоном, та складе 455 тис. га.

За прогнозами аналітиків, у Великобританії посівна площа цукрових буряків зменшиться на 10% на тлі зниження договірної ціни на буряк. 

Скорочення посівної площі у Франції може викликати скорочення виробництва цукру в ЄС, особливо в поєднанні з меншою посівною площею у Великобританії. 

Заборона використання неонікотиноїдів Єврокомісією була введена в обох країнах, що збільшило собівартість виробництва для фермерів і, можливо, призведе до зниження врожайності буряків. Як наслідок, за даними S&P Global Platts Analytics, у 2019/2020 МР загальне виробництво цукру в ЄС може зменшитися.

Проте, кращі умови для вирощування буряків, порівняно з посушливим, спекотним літом минулого року, могли б компенсувати будь-яке скорочення посівної площі, стверджують аналітики. 

Читайте більше: Система захисту цукрових буряків від CHEMISCHE GUTER

Виконано за допомогою Disqus