Бізнес-омбудсмени попросили перевірити законність обшуку Аграрного фонду

19 квітня 2019 28 0
Бізнес-омбудсмени попросили перевірити законність обшуку Аграрного фонду
agrofond.gov.ua

Рада бізнес-омбудсмена звернулася до керівництва Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України з проханням перевірити обставини можливих порушень під час проведення обшуку в ПАТ «Аграрний фонд», який відбувся 7-9 лютого цього року. Про це повідомила прес-служба ПАТ «Аграрний фонд».

ПАТ «Аграрний фонд» звернувся з проханням провести перевірку законності дій детективів НАБУ та вжити заходів щодо поновлення порушених прав.

Рада бізнес-омбудсмена вивчила надані матеріали і встановила, що зазначені обставини справді свідчать про можливі порушення.

Документи з повним переліком можливих порушень з боку працівників НАБУ направлені також директору НАБУ Артему Ситнику та керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури — заступнику Генерального прокурора України Назару Холодницькому з проханням перевірити обставини, викладені у зверненні.

Читати за темою: Аграрний фонд наростив продаж добрив на 720%.

Крім того, Товариство отримало відповідь від Адміністрації Президента України та Кабінету Міністрів України щодо скарги на неправомірні дії з боку співробітників НАБУ. У ній зазначається, що відповідна скарга надіслана для перевірки до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.

В свою чергу, Спеціалізована антикорупційна прокуратура України у своєму листі наголосила, що досудове розслідування кримінальних проваджень взято на контроль відомства.

В ПАТ «Аграрний фонд» сподіваються, що всі клопотання будуть розглянуті і Товариство зможе вести повноцінну фінансово-господарську діяльність. Наразі вона є неможливою через дії, спричинені працівниками НАБУ.

Виконано за допомогою Disqus