«Ми сидимо на горах сої» — аналітики прогнозують найгірший рік для фермерів у США

30 квітня 2019 1191 0
Аналітики прогнозують найгірший рік для фермерів у США
Kurkul.comАналітики прогнозують найгірший рік для фермерів у США

Через «торговельну війну» США та Китаю, американські фермери знаходяться у стані невизначенності та не можуть продати за вигідною ціною ще торішній урожай сої. Це призводить до тиску на ринок, змін у витратах та негативних прогнозів щодо прибутків у 2019 році. Про це повідомляє Kurkul.com з посиланням на Голос Америки.

За словами економіста Майка Дугерті, у США залишались рекордні запаси сої, надлишок пропозиції якої тисне на ринок.

«У сховищах зараз знаходится більше сої, аніж будь коли в історії США. Ми сидимо на горах сої. У нас мільярди бушелів сої, яку ми продаємо значно повільніше і у меншій кількості, порівняно з минулими роками. Такі гігантські запаси сої впливають на ринкові ціни», — каже експерт.

Фермер Еван Галтін підтверджує слова економіста. Він взагалі відмовився від сівби сої та засіє всі поля цього року лише кукурудзою. 

«Гектар кукурудзи вимагає більше капіталовкладень, ніж гектар сої. Нам довелось брати кредит. До того ж, процентні ставки піднімаються», — бідкається Еван Галтін.

 І хоча уряд США прогнозує цьогоріч невелике зростання доходів американських фермерів, експерти більш скептичні у своїх оцінках.

«Я припускаю — це рік найгірший рік для фермерів в плані прибутків за останні 5-6 років. Це наші прогнози в 2019», — робить оцінку ситуації економіст Майк Дугерті.

Виконано за допомогою Disqus