Новий спалах АЧС зафіксували на Сумщині

8 травня 2019 1067 0
Новий спалах АЧС зафіксували на Сумщині

Випадок африканської чуми свиней (АЧС) зафіксовано в с. Верхня Сироватка Сумського району, передає УНІАН із посиланням на Держпродспоживслужбу.

Фахівці ветеринарної медицини України зареєстрували черговий випадок небезпечного вірусного захворювання тварин — африканської чуми свиней (АЧС) в Сумському районі Сумської області.

Згідно з інформацією головного управління Держпродспоживслужби у Сумській області, з 2 по 8 травня в Сумському районі був виявлений один випадок захворювання африканською чумою свиней в домашньому господарстві.

Діагноз АЧС підтверджений лабораторними дослідженнями. 

Тепер усе поголів`я свиней у 3 км від вогнища мають умертвити, а потім спалити. У цю зону підпадає все с. Верхня Сироватка.

Знищать близько 100 тварин. Карантин триватиме 40 днів після закінчення всіх ветеринарно-санітарних заходів.Територія ж всієї сільради підпадає під зону нагляду, де мають провести клінічний огляд тварин і дощеплення проти класичної чуми свиней.

Як повідомлялося раніше, згідно з опублікованим у січні 2017 року прогнозом Держпродспоживслужби, якщо існуюча тенденція до поширення АЧС збережеться, Україна до 2020 року втратить понад 1,2 млн свиней, або 4 млрд грн, а непрямі витрати зростуть на 5-7,5 млрд грн.

За даними Держпродспоживслужби, кількість випадків захворювання на АЧС в Україні у 2018 році скоротилася на 13% у порівнянні з 2017 роком — до 145.

Виконано за допомогою Disqus