Виробництво свинини в Україні хочуть контролювати по-новому

21 травня 2019 94 0
Виробництво свинини в Україні хочуть контролювати по-новому
pixabay.com

ФАО та Асоціація «Свинарі України» (АСУ) домовилися про спільну роботу над впровадженням систем гарантування безпечності та якості свинини й продуктів із неї. Повідомляє прес-служба АСУ.

Договір про співпрацю був укладений 16 травня цього року. У фокусі уваги проекту — кінцевий споживач.

«Завдяки результатам спільної роботи з Асоціацією та Держпродспоживслужбою наші банки-партнери продовжують інвестувати в українське свинарство. Надалі разом зосередимося на впровадженні систем гарантування безпечності продукції свинарства, щоб відновити довіру споживачів та створити конкурентну перевагу для виробників, які інвестують у дотримання найвищих стандартів», — зауважив старший економіст інвестиційного центру ФАО, керівник проекту технічної допомоги ФАО/ЄБРР Дмитро Приходько.

За словами президента АСУ Оксани Юрченко, співпраця з ФАО триває з 2015 р. ФАО у партнерстві з трьома аграрними університетами допомогла Держпродспоживслужбі з моніторингом африканської чуми свиней (АЧС).

Читати за темою: В Україні визначили найдешевше та найдорожче м’ясо

Було зібрано 3 тис. зразків у 24 областях. Крім того, закуплено обладнання й встановлено у лабораторіях Держпродспоживслужби. Розпочато роботу із впровадження системи компартменту.

«Співпраця ФАО з Держпродспоживслужбою й АСУ дозволила знизити ризики занесення АЧС до такого рівня, що банки-партнери продовжують фінансувати свинарську галузь в Україні», — наголосив Дмитро Приходько.

Виконано за допомогою Disqus