В держвласність повернули елеватор вартістю майже 200 млн грн

14 травня 2019 983 0
В держвласність повернули елеватор вартістю майже 200 млн грн

Господарський суд Харківської області задовольнив позов заступника прокурора області про повернення у власність держави майнового комплексу елеватора загальною площею близько 12 тис. м2 вартістю майже 200 млн грн. Повідомляє Elevatorist.

Як зазначили у прес-службі прокуратури Харківської області, в 2016 р. один із приватних нотаріусів прийняв рішення про державну реєстрацію права приватної власності на елеватор за публічним акціонерним товариством.

«Зміна форми власності цього майна з державної в будь-яку іншу суперечить вимогам законодавства, оскільки елеватор входить у перелік об'єктів, що не підлягають приватизації та корпоратизації. З метою повернення комбінату хлібопродуктів державі прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним та скасування зазначеного рішення нотаріуса і визнання права власності на елеватор за Мінагрополітики України. Суд задовольнив позовні вимоги», — йдеться у повідомленні.

Наразі судове рішення виконано в повному обсязі, право державної власності на елеватор, розташований у Харкові, зареєстровано за профільним міністерством.

Нагадаємо, близько 100 жителів Миргороду вийшли на протест проти будівництва елеватору в мкр Лісок 3 травня

Виконано за допомогою Disqus