До Держреєстру сортів внесли 4 сорти низькорослих скороплідних горіхів

15 травня 2019 193 0
Саджанці горіха Вебу 6
Твій горіхСаджанці горіха Вебу 6

В Державному реєстрі сортів 2019 р. вперше з'явилися чотири офіційно зареєстровані сорти низькорослих скороплідних горіхів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-президент Всеукраїнської громадської організації «Українська горіхова асоціація» Геннадій Юдін.

За словами фахівця, зростаюча конкуренція на світовому горіховому ринку, тенденції розвитку горіхівництва підштовхують українських горіховодів до створення промислових садів з інтенсивними горіховими сортами.

«В Державному реєстрі сортів 2019 вперше з'явилися чотири офіційно зареєстровані сорти низькорослих скороплідний горіхів: «Боришківскій» (селекціонер А.В.Зелениця), «Пам'яті Кочерженко» (селекціонер О.В.Коновалюк), «Олена» (селекціонер О.В.Коновалюк) та «Вебу 6» (селекціонер І.І.Юкал)», — розповів Геннадій Юдін.

Читати за темою: Секрети горіхового бізнесу: поради початківцям від Івана Юкала. Частина 1

На думку фахівця, наразі однією з найбільших проблем в галузі є нестача систематизованого досвіду створення та обслуговування промислових горіхових садів інтенсивного типу. Горіховий промисловий сад — це довготривалий проект, протяжністю в декілька десятків років.

Також він зауважив, що починати такий проект потрібно не тільки з купівлі горіхових саджанців, а перш за все з ретельного вивчення досвіду вже існуючих садів.

Виконано за допомогою Disqus