Розширення санкцій проти Росії не вплине на вартість міндобрив — Мінагрополітики

16 травня 2019 194 0
Розширення санкцій проти Росії не вплине на вартість міндобрив — Мінагрополітики
pixabay.com

Рішення, яке було ініційоване Мінекономрозвитку щодо розширення переліку заборонених до ввозу на територію України товарів походженням з Росії, не відобразиться на подальшій ціновій ситуації щодо мінеральних добрив. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Українські аграрії в повному обсязі забезпечені мінеральними добривами. Станом на 15 травня, з урахуванням перехідних залишків 2018 р. сільськогосподарські підприємства законтрактували і придбали 1,1 млн т мінеральних добрив, що складає 108% до попередньої потреби.

«Рішення, яке було ініційовано Мінекономрозвитку щодо розширення переліку заборонених до ввезення на територію України товарів з Росії, не відіб'ється на подальшій цінової ситуації з мінеральними добривами», — повідомила прес-служба відомства.

Як відзначають в Мінагрополітики, протягом останніх двох років відбулися істотні зміни в обсягах імпорту різних видів мінеральних добрив з Росії. Країнами-постачальниками, крім РФ, стали країни Європи і Близького Сходу. Тому мінеральні добрива, які все ще в певній кількості поставлялися з РФ, будуть замінені альтернативними з інших держав. При цьому, як відзначають аналітики ринку мінеральних добрив, зміни країни поставки суттєво не позначаються на кінцевій вартості для сільгоспвиробників.

Читати за темою: Урядові санкції проти російських добрив збагатять Фірташа та Медведчука — Заблоцький

Виконано за допомогою Disqus