Заборона російських добрив не матиме суттєвого впливу на ринок — думка

16 травня 2019 175 0
Тетяна Ляшенко, директор СПОП «Відродження»
Kurkul.comТетяна Ляшенко, директор СПОП «Відродження»

Заборона на ввезення російських добрив, яку прийняв Кабмін на засіданні 15 травня, не матиме суттєвого впливу на цінову політику. Окрім Росії добрива виробляють майже всі сусідні з Україною держави. Таку думку висловила директор СПОП «Відродження» Тетяна Ляшенко, передає Kurkul.com.

Нагадаємо, на думку заступника голови Української аграрної асоціації Мар’яна Заблоцького, введені урядом санкції проти цілої низки російських товарів закріплять монопольне становище OSTCHEM на ринку добрив в Україні та призведуть до зростання цін на азотні добрива.

«Більший вплив має нав’язування ціни на добрива та неможливість їх завезення з інших країн. Не лише Росія є виробником добрив. Виробляють добрива практично всі країни-сусіди і можна завозити звідусіль. Існує проблема з розмитненням цих добрив і доставкою. Є супротив, на скільки я знаю, саме митної служби. Вони починають доводити, що ввезені добрива є російськими, незважаючи на те, що вони з Білорусі, Туреччини чи інших країн», — говорить Тетяна Ляшенко.

Господарство вже на поточний сезон повністю забезпечені добривами. У СПОП «Відродження» при виборі добрив керуються результатами аналізів добрив та ціновою політикою. При цьому країна походження не має значення.

Виконано за допомогою Disqus