ДСНС попереджає про можливість затоплення сільгоспугідь

21 травня 2019 90 0
ДСНС попереджає про можливість затоплення сільгоспугідь
kubnews.ruДСНС попереджає про можливість затоплення сільгоспугідь

Внаслідок сильних дощів в Україні, 21-23 травня очікується підйом рівня води у річках з можливим затопленням сільгоспугідь. Про це повідомили у ДСНС.

Читати за темою: Два дощики в маю: вісті із затоплених полів

Згідно з повідомленням, на річках басейнів Прип’яті і Захiдного Бугу очікується підйом води на 0,2 — 0,8 м з виходом води на заплаву та її подальшим затопленням, частковим затопленням, сільгоспугiдь. На річці Случ (г/п Сарни) можливе досягнення відмітки часткового затоплення присадибних ділянок, господарських споруд, окремих будинків у прирічкових сільських населених пунктах Сарненського р-ну Рівненської обл.

На рiчках басейнiв Прута та Сiрету на можливий підйомі рівня води 1,0 — 2,0 м, на окремих дiлянках до 2,5 м.

У верхiв'ях та середнiх течiях річок Закарпаття, на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) вода підніметься на 0,5 —1,5 м.

На ділянці річки Тиси В.Бичкiв-Вилок та в нижнiх течiях її приток — до 2 — 2,5 м, з початковим виходом води на заплаву, частковим затопленням с/г угідь.

Упродовж 21-22 травня на ділянці Галич-Нижній-Заліщики Дністра очікується підйом рівнів води на 2—3 м над рівнями, встановленими на 8 год ранку 20 травня. Місцями початкове затоплення заплав, часткове підтоплення с/г угідь (І рівень небезпечності, жовтий).

Також очікується можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку, швидкоплинні підвищення рівнів води на малих водотоках, що може зумовити локальні пiдтоплення. У Карпатах iснує загроза утворення селевих потокiв.

Виконано за допомогою Disqus