На Полтавщині сировар виробляє ексклюзивні сири в кропиві та з кавою

11 червня 2019 769 0
На Полтавщині сировар виробляє ексклюзивні сири в кропиві та з кавою

Сировар Борис Сливенко із Кременчука виробляє ексклюзивні сири в кропиві, з кавою, із закарпатськими грибами і навіть сир з пліснявою, але без самої плісняви. Повідомляє seeds.

Засновник і власник сироварні «Амалфея» Борис Сливенко розповів, що у сироварні виробляють 2 основні види сиру типу Грюєру, та Качотта класична. А вже потім їх міксують, додаючи різні інгредієнти.

«Для чого сир зробили в кропиві? Напевно, щоб захистити від комах, від плісняви. Але це особисто моя думка. Один з моїх рецептів — сир з кавою. Сири з кавою також виробляють в Україні, але такий, як я його зробив — такого рецепту ще не бачив. Тут гармонійно поєдналися і смак сиру і смак кави. Навіть аромат кави є», — поділився Борис Сливенко.

Він зауважив, що минулого року використовував дещо інакшу рецептуру виготовлення: каву вносив безпосередньо в молоко. Тоді сир ставав насиченого карамельного кольору, але був він не дуже смачний. В новому рецепті сировар використовує кавовий розсіл.

Також Борис Сливенко розповів і про новинки — сир з пліснявою, але без плісняви.

«Ось наприклад нещодавно я зробив «ранній» сир. Він схожий на всі сири з пліснявою. Але цей сир без плісняви — я її змивав. Не знаю як і назвати… Назвав «ранній», — розповів сировар.

Читати за темою: На Львівщині відкрилась нова сироварня

Виконано за допомогою Disqus