Черкащина приєдналася до проекту аграрних розписок

20 жовтня 2015 64 0
Черкащина приєдналася до проекту аграрних розписок
Кontrakty.uaЧеркащина приєдналася до проекту аграрних розписок

На Черкащині оформили першу аграрну розписку, про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька, пише прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За її словами, першу розписку оформили «Сінгента» та СТОВ «АгроКо». «АгроКо» об’єднує у собі 4 господарства у Чорнобаєвському районі Черкаської області. На 11 тис. га обробляють пшеницю, кукурудзу, сою, соняшник, ріпак.

«Аграрна розписка і є тим інструментом, який має підтримувати малих та середніх фермерів в умовах, коли банківська система пропонує достатньо дорогі кредити», — зазначила Владислава Рутицька.

Також додається, що проект IFC «Аграрні розписки в Україні» спільно з департаментами агоропромислового розвитку обласних державних адміністрацій планує проведення семінарів у районах зазначених областей для агровиробників протягом листопада та грудня, задля обговорення всіх особливостей механізму і визначення практичних можливостей його застосування вже у цьому році.

Виконано за допомогою Disqus