Фермери Миколаївщини перекриють трасу сільгосптехнікою

14 червня 2019 1903 0
Фермери Миколаївщини перекриють трасу сільгосптехнікою
Фермери Миколаївщини перекриють трасу сільгосптехнікою

У наступну п’ятницю, 21 червня, фермери з Миколаївського району перекриють трасу М-14 біля селища Весняного. Про це повідомив голова СФГ «Васильок» Євген Гаршин, передає agro-yug.com.ua.

Так, 7 червня аграрії Миколаївського району вкотре прийшли просити допомоги у влади щодо незаконних дій депутата обласної ради Ігоря Івануни. Цього разу фермери громадського об'єднання «Агро-Сила» відвідали комісію з питань промислової політики і підприємництва, енергетики та енергозбереження, транспорту та розвитку інфраструктури. Але будучи не почутими депутатами аграрії заявили, що будуть збиратися для прийняття рішень про подальші дії.

У понеділок, 10 червня, фермери громадського об'єднання «Агро-Сила» вирішили, що будуть перекривати трасу М-14, на яку приженуть від 40 до 60 одиниць техніки.

«Фермери приженуть туди техніку, але поки без причіпного, щоб не створювати аварійної ситуації. Погоджуються пригнати 40-60 одиниць техніки. Кожне господарство приганятиме 2-3 трактора», — заявив Євген Гаршин.

Для проведення мітингу фермери подали всі необхідні заяви.

«Ми попередили поліцію району, офіційна заява є про це. Також офіційну заяву було надано Веснянського ОТГ і голові райдержадміністрації», — додав він.

Також фермери району написали офіційне звернення до президента України Володимира Зеленського.

«Сьогодні до Києва пішли документи 38-ми пайовиків, у яких в середньому 10 га, де були стерті документи в реєстрі, а потім з'явилися «АГРО НІКОЛЬ» або «АГРО НІК» (підприємства дружини Ігоря Івануни — ред.)», — повідомив голова фермерського господарства «Васильок».

За його словами, через те, що обласна влада нічого не робить, фермери змушені йти на більш радикальні методи щоб бути почутими.

«Нам руки розв'язала область, не захотіла з нами розмовляти, значить будемо вже бити зверху. Зараз закриємо трасу. Якщо не приїдуть з області, тоді звузимо трасу, скати привеземо складемо. Не приїде область, значить загоряться скати. Нехай думають. У нас іншого виходу немає», — акцентував Євген Гаршин.

Виконано за допомогою Disqus