Аграрії вимагають відставки Юрія Луценка

31 травня 2019 679 0
Аграрії вимагають відставки Юрія Луценка
Аграрії вимагають відставки Юрія Луценка

Під будівлею Адміністрації Президента пройшла мирна акція «Фермер HELP». Організатором виступило громадське об'єднання аграріїв і фермерів «Агро-Продовольча рада». Фермери з Дніпропетровської, Полтавської та Київської областей вийшли до Володимира Зеленського з закликом перезавантажити правоохоронну систему і захистити виробників та переробників від рейдерів. Новообраному главі держави учасники акції вирішили донести загрозливих масштабів корупції і беззаконня в стратегічній для української економіки галузі. Про це повідомляє Kurkul.com.

Нагадаємо, фермери об’єдналися для захисту своїх інтересів на національному і міжнародному рівнях

За словами співорганізатора акції і голови «Агро-Продовольчої ради» Івана Слободяника, аграрний сектор, який дає 18% ВВП, кинутий на призволяще.

«Сьогодні фактично в країні відсутня узгоджена аграрна політика. За великим рахунком, якщо ліквідувати Мінагрополітики, ніхто і не помітить. Та структура, яка є в міністерстві, і той формат роботи, який сьогодні є в державі в ставленні до аграріїв, абсолютно не відповідає сучасним умовам. Тому ми сьогодні прийшли на акцію, що б просто звернути увагу нового керівництва країни на ті проблеми, які є в країні», — зазначив Іван Слободяник.

Одна з вимог учасників мітингу — ініціювання прийняття антирейдерського закону в ВР, який вже був прийнятий в першому читанні. До того ж, фермери вимагають зняти Юрія Луценка з поста генерального прокурора України і Павла Петренка з посади міністра юстиції. На думку мітингувальників, чиновники є посібниками в рейдерстві.

Як зазначив голова Асоціації фермерів і землевласників Дніпропетровської області Анатолій Гайворонський, до збору врожаю залишилося не так багато часу і фермери побоюються не зібрати його.

«Посіяти-то ми посіяли в цьому році, все нормально. Але, хто ж буде збирати врожай, ми не знаємо, тому що кожен рік у нас проблеми з рейдерством. Це найголовніша наша проблема», — додав аграрій.

За словами мітингувальників, рейдерство і свавілля органів внутрішніх справ, прокуратури та органів юстиції, корумпованість Держгеокадастру і неврегульованість земельних відносин є щоденними реаліями всіх агровиробників і переробників.

«Гіршої Верховної Ради, президента і Кабміну для селян і фермерів за всю історію незалежності України не було. За 5 років ми втратили все: спрощене оподаткування, у нас почалося рейдерство. У поляків, наприклад, влада є партнерами, у нас же — інквізитором. Нам не дають працювати чесно, з нас роблять злодіїв. Ми ж не хочемо ними бути», — зазначив глава Асоціації фермерів Полтавської області Віктор Галич.

Учасники акції зазначили, що готові допомогти президенту у вирішенні питань фермерів і по кожному напрямку сформувати пакет змін, які привели б аграрний сектор до нормальної роботи.

Виконано за допомогою Disqus