Перша рання малина пропонується по 400 грн/кг

26 червня 2019 183 0
Перша рання малина пропонується по 400 грн/кг
pixabay.comПерша рання малина пропонується по 400 грн/кг

Українські ягоди набирають обертів, щойно про йшов пік сезону полуниці та почалася лохина і малина. Поки рано ще говорити про прогнози цін та виробництво малини, але вже поласувати першою українською ягідкою можна. Про це повідомляє Kurkul.com спільно з FreshBot.

До цього тижня в українських супермаркетах та на гуртових ринках можна було купити не тільки ультраранню українську малину, але й імпортовану з інших країн, що відрізнялась довшим терміном зберігання та ціною у понад €10-15/кг

Ті виробники, що зробили ставку на ультраранню та пізню ягоди, як і завжди зберуть «вершки» із цін, які почалися із 400 грн/кг минулого тижня і не сильно поспішають вниз зараз. 

Досить багато виробників, що стартують збори ягід вже цього та наступного тижня, можуть розраховувати на досить високі ціни у діапазоні від 100 до 250 грн/кг, але все може зруйнувати погода. Спека може підігнати ще більше стиглої ягоди та ціни будуть падати ще стрімкіше.

Проте для тих виробників та експортерів, що вибрали курс на експорт горизонти дуже цікаві… Європа та Азія можуть стати оазисом для цінових прагнень, де ціна розфасованої продукції може добігати до €30/кг.

Вірний шлях до рентабельності у малині пролягає у розділені ринків збуту та ставці на міжвіконня у сезонах локальних виробників у країнах, де імпорт це нормальне явище.

Продовжуємо стежити за цінами з FreshBot:

Appstore

Google Play

 

Виконано за допомогою Disqus