Експерти розповіли, як заробити на малині

17 липня 2019 461 0
Експерти розповіли, як заробити на малині
pixabay.com

Українські фермери зрозуміли, що вирощування малини — це вигідна інвестиція. Щоб отримати максимальний дохід від ягоди, фермерам радять вирощувати органічну малину. Про це Kurkul.com повідомила прес-служба компанії Pro Capital Investment.

За даними аналітиків Pro Capital Investment, секрет успішного ягідного бізнесу полягає в наявності двох виробничих циклів — заморозки і переробки. Замороження дозволяє зберегти товарний вигляд і властивості свіжих ягід під час зберігання і переміщення на великі відстані. Це дуже важливо для виходу на ринки Євросоюзу та інших країн.

«Якщо малина з самого початку не має гарного товарного вигляду, наприклад, виростити гарні ягоди не дозволили погодні умови, тоді зберегти урожай допоможе лінія з виробництва соків», —  розповіла експерт департаменту фінансового консалтингу Олександра Кушнір.

Вона зауважила, що наша країна входить до п'ятірки найбільших світових експортерів соків.

Читати за темою: Вартість малини залишається рекордно високою

Ті ж фермери, хто хоче отримати максимальний дохід, не боячись ручної роботи і додаткових витрат, вирощують органічну малину. Минулого року її посадки в Україні збільшилися відразу на 300 га, досягнувши загальної площі в 550 га — це 70% плантацій всіх органічних ягід в країні. Оскільки ціна на органічну ягоду в декілька разів вища, ніж на звичайну, її виробники орієнтовані в основному на експорт.

У 2018 р. за кордон продано 400 т замороженої органічної малини, і це в 3,3 рази більше, ніж було роком раніше. Попит на таку ягоду в Європі буде задоволений ще нескоро, оскільки він росте набагато швидше, ніж виробництво.

«Таким чином, сьогодні не стоїть питання вкладати або не вкладати гроші у вирощування малини в Україні. Питання в тому, як їх вкласти найбільш ефективно», — підсумувала Олександра Кушнір.

Виконано за допомогою Disqus