Спецрежим ПДВ для аграріїв треба зберегти

22 жовтня 2015 54 0
Спецрежим ПДВ для аграріїв треба зберегти
Кurkul.comСпецрежим ПДВ для аграріїв треба зберегти

Сільгоспвиробникам потрібно залишити єдиний податок 4-ої групи (до 2015 р. – фіксований сільськогосподарський податок), сказав «Агро Перспективі» народний депутат Верховної Ради України, екс-генеральний директор компанії «Зернопродукт МХП» Микола Кучер.

За його словами, якщо раніше у середньому платили 6-7 грн з гектара, то сьогодні єдиний податок 4-ої групи становить – 130-140 грн.

«І найголовніше, потрібно до 2018 р., як це прописано у Коаліційній угоді, зберегти спецрежим пільгового оподаткування ПДВ — єдиний реальний і не корупційний спосіб державної підтримки сільського господарства», — вважає експерт.

Він переконаний, як тільки компанії переходять на загальний режим оподаткування ПДВ, і держава починає розгортати адресну підтримку аграріїв, виникають корупційні ризики. В українських реаліях — це підтримка з відкатами до 50% і фінансування компаній, пов'язаних з чиновниками від сільськогосподарського сектора.

«Тому нас поки що неефективна система прямих дотацій, як у Європі. Бо зазвичай до сільгоспвиробника, який їх потребує, доходять копійки. Це вже перевірено досвідом. Давайте залишимо цю систему. Не треба руйнувати те, що працює і дає результат», — додав Микола Кучер.

Виконано за допомогою Disqus