Реклама

Інтенсивний захист саду має бути безпечним — експерт

1 липня 2019 61 0
Інтенсивний захист саду має бути безпечним — експерт

У ТОВ «Буковинський сад» в Чернівецькій області, що входить у склад корпорації «Сварог Вест Груп», вирощують яблуні та груші на площі 330 га та 70 га відповідно. Майже 90% площ мають крапельне зрошення. Завдяки сприятливим погодним умовам та правильному догляді господарство щорічно збирає урожай 50-70 т/га. Про це йдеться у матеріалі «Інтенсивний захист садів в умовах дощового травня — досвід ТОВ «Буковинський сад» на Kurkul.com.

За словами головного агронома підрозділів корпорації «Сварог Вест Груп» Віталія Яценко, інтенсивні сади потребують відповідного захисту від хвороб та шкідників.

«В інтенсивних насадженнях парша і борошниста роса має епіфітотійний характер. Якщо не подбати про інтенсивний захист, на промисловий врожай можна не розраховувати. Тому практично всі сучасні сорти, за винятком деяких стійких до цих хвороб, вимагають інтенсивного захисту. Це 15-17, а можливо, й більше обробок фунгіцидами за сезон», — розповів Віталій Яценко.

У боротьбі з борошнистою росою в господарстві використовують препарат Серкадіс® Плюс від BASF, який вносили перед цвітінням.

«Це один із фунгіцидів, на які ми покладаємо надію. Головні переваги — оновлено діючі речовини і є можливість використовувати в комбінації з іншими фунгіцидами. Він допомагає перекрити певні «вікна» в системі захисту, які не перекривають інші препарати. Думаю, найближчим часом Серкадіс® Плюс займе стабільне місце в системі захисту нашої компанії. Плануємо його використовувати на ділянках, які мають гіршу фітосанітарну ситуацію, зокрема з борошнистою росою», — зауважив Віталій Яценко.

У господарстві слідкують за залишками діючих речовин, які заборонені, у ЄС у вирощеній продукції, а також застосовують рішення, які відповідають вимогам ринків ЄС.

За словами агронома, для їхньої компанії важливо дотримуватися всіх вимог, щоб забезпечити можливість реалізації продукції не тільки в Україні чи Європі, а й у інших країнах.

Також у системі захисту насаджень використовують такі фунгіциди як: Делан®, Полірам® ДФ, Кумулюс®, Стробі®, Белліс®, частково Малахіт®. Вони вже протягом 4 років стабільно входять у основну систему захисту компанії.

Виконано за допомогою Disqus