В Україні нарахували 14 виробників органічної лохини

3 липня 2019 944 0
В Україні нарахували 14 виробників органічної лохини
Мінагрополітики

На іноземних ринках зростає попит на українську органічну лохину. Наразі в Україні нараховується 14 виробників органічних ягід. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

«В Україні виробляється широкий спектр органічної продукції, причому під зерновими перебуває 45,4% загальної площі органічних угідь. Майже все вирощене з України експортується», — зазначила в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час робочої поїздки на підприємство BIG BLUE, яке вирощує органічну лохину.

Вона також додала, що підприємство досить вдало користується програмами державної підтримки, це допомагає його розвитку. Вже сьогодні, 70% продукції підприємства експортується, а 30% постачається на внутрішній ринок.

За її словами, попит на українську органічну лохину зростає на іноземних ринках. Наприклад, в 2016 р. української органічної лохини було експортовано — 1,96 тис. т, в 2017 р. – 2,89 тис. т, 2018 р. — 3,29 тис. т. Ключові країни експорту: Польща, Чехія, Німеччина, Австрія, Бельгія, Франція, Нідерланди, Сербія, Литва, Італія, Ірландія.

За результатами 2018 р. площа органічного виробництва ягід (органік + перехідні) становила 840,79 га. З яких 106,75 га — це площа під лохиною (органік та перехідні).

Читати за темою: Органічне виробництво в Україні зростає у 5 разів швидше, ніж в ЄС

Виконано за допомогою Disqus