Агрофірма з Київщини випускатиме кумис під власним брендом

3 липня 2019 797 0
Логотип нового бренду кумису під назвою MLK PWR
Логотип нового бренду кумису під назвою MLK PWR

Компанія Dengoff AgroFamily із Тетіївського району на Київщині готується до запуску серійного виробництва кумису та інших продуктів із кобилячого й коров’ячого молока під власною торговою маркою MLK PWR («Milk Power»). Нині щодня тут виробляють більше 50 л кумису, які реалізують у місцевих та столичних торговельних мережах.

Про це в ексклюзивному коментарі Kurkul.com розповів засновник Dengoff AgroFamily Богдан Балагура.

«На нашій фермі є близько 100 коней. У більшості випадків ці ваговози виконують господарські роботи. Але в якийсь момент ми подумали, що кобили дають молоко і, можливо, на цьому теж можна заробляти», — розповідає молодий підприємець.

За словами Богдана Балагури, спочатку кумис виготовляли в примітивних умовах на кухні агрофірми, а згодом почали вивчати і впроваджувати технологію інших підприємств, зокрема Дібрівського кінного заводу на Полтавщині.

Керівник компанії каже, що кумис насправді є дуже корисним і цілком може зайняти свою нішу на ринку продуктів здорового харчування.

Наразі триває державна реєстрація торгової марки MLK PWR, а сам кумис пройшов низку необхідних лабораторних  досліджень, які підтвердили його високу якість та відмінні смакові властивості. Незабаром під брендом MLK PWR також будуть випускати молочну продукцію з коров’ячого та козячого молока.

«Ми доклали багато зусиль, щоб створити власний бренд молочної продукції. Згодом планую збільшити обсяг виробництва в 10-15 разів», — каже Богдан Балагура.

Однак підприємець каже, що поки культура споживання кумису та продуктів із кобилячого молока в Україні розвинута надзвичайно мало. Тож Богдан Балагура ставить перед собою завдання не лише виробити такий корисний продукт як кумис, а й вчити українців використовувати правильні і якісні продукти для свого харчування.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою