Українське молоко може зникнути з магазинів

13 липня 2019 428 0
Українське молоко може зникнути з магазинів
pixabay.com

Місце вітчизняних виробників поступово можуть заняти європейські постачальники. Молоко в Україні може стати дефіцитом. Станом на початок літа, обсяги його виробництва скоротилися майже на 3%. Повідомляє segodnya.ua.

За даними Держстату, головна причина — скорочення поголів’я корів.

«У державі вже не перший рік говорять про кооперацію виробників молока. Дійсно, це той шлях, який пройшла Європа. Саме об’єднання в більш великі, потужні формування дасть змогу впливати на ціноутворення, і робити якусь невелику переробку у себе на місці», — зауважила керівниця Асоціації виробників молока Олена Жупінас.

Стимулювати відродження тваринництва могли б і зміни в оподаткуванні. Фермери скаржаться на скасування пільги зі сплати податку на додану вартість. В таких умовах, кажуть, побоюватися варто зовсім не подорожчання продукції.

Саме підвищення цін на молоко найближчим часом боятися не варто, підтверджують і експерти. Але якщо тенденція до скорочення поголів’я корів продовжиться, українська «молочка», швидше за все, просто зникне з прилавків, поступившись місцем європейським конкурентам.

При цьому купувати молоко за більшу ціну просто не будуть. В раціоні українців за останні 15 років вживання молока, сирів і йогуртів вже скоротилося в два рази.

Читати за темою: Агрофірма з Київщини випускатиме кумис під власним брендом

Виконано за допомогою Disqus