Цей рік стaв нaйгіршим для виробників кукурудзи в США

4 липня 2019 80 0
Цей рік стaв нaйгіршим для виробників кукурудзи в США
Цей рік стaв нaйгіршим для виробників кукурудзи в США

Проливні дощі і повені в регіонах знищили посіви озимих, і фермери пропустили оптимальний час посіву кукурудзи, сої та пшениці. Про це повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на CNN Business.

Торішнє вологе літо і сніжна зима, поряд із запізнілою весною і дощами, фактично зруйнували бізнес багатьох американських фермерів. За даними Міністерства сільського господарства США, період з травня 2018 р. по квітень 2019 р. був найвологішим 12-місячним циклом в історії країни.

За словами метеоролога та оперативного прогнозиста Commodity Weather Group Джо Возницького, з початку квітня кукурудзяний пояс Америки зіткнувся з рекордними опадами. Недавні дощі і повені призвели ф'ючерси на зерно до багаторічних максимумів за останні кілька тижнів. 17 червня ф'ючерси на кукурудзу досягли найвищого рівня за 5 років. За рік вони зросли більш ніж на 17%, що ставить ф'ючерси на шлях самого крутого щорічного зростання цін з 2010 р., згідно з даними Refinitiv. 

«Виробники, угіддя яких розташовані в низинах або на вологоємних грунтах, залишаться без врожаю», — сказав віце-президент Національної асоціації виробників кукурудзи Натан Філдс.

Найбільше від негоди постраждала кукурудза, в меншій мірі соя і пшениця. Виробники сої, наприклад, пропустили оптимальний час посіву через повінь. Це означає, що цим фермерам доведеться чекати до наступного року, щоб знову посіяти сою.

«У нас ніколи не було тих проблем, з якими ми зіткнулися цього року в результаті надмірних опадів», — підкреслив головний економіст із сировинних товарів INTL FCStone Арлан Судерман.

Погодні умови стримують aгрaріїв від нових посівів і обмежують в кінцевому підсумку кількість посівних площ. За даними Міністерства сільського господарства США, до середини травня в країні було засіяно менше половини запланованих площ кукурудзи. Останній раз подібне відбулося в 1995 р., коли було засіяно лише 50% запланованих площ. Що стосується сої, то до 19 травня було посіяно лише 19% від запланованого, що є мінімальним показником з 1996 р.

«Повний розмір втрат стане відомий тільки через кілька місяців. Фермерське співтовариство вже кілька років перебуває у стресовому стані, особливо після падіння цін близько п'яти років тому через надлишок пропозиції. В цьому році умови можуть погіршитися», — вважає Натан Філдс.

Торішні вологі умови, за якими послідувала дуже сніжна зима і відстрочене настання весни, залишили землю безперервно насиченою вологою навіть до того, як почалися сильні опади.

«Ефект від проливних дощів в цьому році не повинні тривати надто довго. Фермери стали «дуже просунутими в управлінні водними ресурсами», тому відновлення не повинно зайняти занадто багато часу, якщо дощі повернуться до норми», — зазначає Натан Філдс

Виконано за допомогою Disqus