Сезон вітчизняних грунтових томатів розпочався з високих цін

9 липня 2019 1860 0
Сезон вітчизняних грунтових томатів розпочався з високих цін
pixabay.comСезон вітчизняних грунтових томатів розпочався з високих цін

Українці вже встигли цього року скуштувати томати з багатьох країн, таких наприклад, як Іспанія, Іран, Туреччина та інші, але майже завжди вони віддають перевагу вітчизняним, які на смак ближчі, проте не завжди дешевші за імпортні. Про це повідомляє Kurkul.com спільно з FreshBot.

Сезон грунтових томатів вже розпочався, зважаючи на те, що спека підігнала виробників в часі збирання, ціновий перехід у найближчі тижні може стати для торгових компаній болісним, адже зараз ціна томатів коливається у діапазоні від 28 до 45 грн/кг, а грунтовий томат минулого року і кілька років тому, починався із 12-15 грн, а в піку досягав 3-5 грн/кг.

Отже, виробники та експортери, які вже зараз переключаться на експорт та знайдуть «золоту середину» у збуті томатів, зможуть не тільки вистояти на ринку і пережити період грунтового томату, але й системно попрацювати на міжнародних ринках. Дуже важливо також, в цей період проявляти гнучкість в системі ціноутворення, адже ринок дуже швидко реагує на попит споживачів і, якщо вчасно не змінити ціну, споживач просто не купить.

Станом на 8 липня ціни на томат, як і до цього, стійко тримають планку в 30 грн/кг та не знижуються вже кілька тижнів (є пропозиції дорожчих томатів інших сортів), проте готуватись до сезону грунтових потрібно вже сьогодні.

Продовжуємо стежити за цінами з FreshBot:

Appstore

Google Play

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою