Вирощування органічної картоплі в Україні — шанс для малого бізнесу

9 липня 2019 1671 0
Вирощування органічної картоплі в Україні — шанс для малого бізнесу
pixabay.com

Наразі багато великих компаній, переорієнтувавшись, йдуть з картопляного бізнесу, однак натомість на ринок заходять маленькі компанії. Хоч рентабельність вирощування картоплі складає лише 30%, на картоплі можна заробляти до 50 тис. грн/га. Повідомляє agri-gator.com.ua.

«Сьогодні все менше і менше людей займаються бізнесом заради бізнесу. Якщо говорити про картоплю і валову прибутковість — з гектара можна заробити 30-50 тис. грн, але перед цим доведеться вкласти 130-150 тис. грн. Тобто рентабельність всього 30%», — розповів директор ТОВ «Агріко Україна» Микола Гордійчук.

Наразі виробників органічної картоплі дуже мало. Великі компанії цим займатися не будуть, але, безумовно, для малих виробників — це шанс, за умови наявності каналів збуту.

Також Микола Гордійчук зазначив, що наразі є чітка тенденція зростання споживання продуктів переробки з картоплі. Наприклад, споживання в світі картоплі фрі зростає на 10-12% в рік. Сегмент картопляних пластівців, які є наповнювачем для багатьох продуктів, включаючи кулінарні вироби, зростає на 10% в рік на глобальному ринку.

Читати за темою: Ціна цибулі в Україні знову почала зростати

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою