На Вінниччині вирощують органічну моркву з врожайністю 80-100 т/га

22 липня 2019 808 0
На Вінниччині вирощують органічну моркву з врожайністю 80-100 т/га
pixabay.com

На Вінниччині в агрокомпанії «Органік-Д» вирощують органічну моркву з врожайністю 80-100 т/га. Повідомляє vn.20minut.ua.

За допомогою сучасних технологій крапельного поливу із застосування органічних добрив від бізнес-партнеру «Субекон» Вадим Кричковський із Сутисків поставив свою продукцію на принципово новий рівень. Так, на овочі «Органік-Д» вже зараз полюють найбільші супермаркети міста.

«Через примхи погоди посівна розтягнулась на зайвих два тижні і закінчилася лише у першій половині липня. Для сівби ми використовуємо сівалку італійського виробництва, яка має високі вимоги до стану ґрунту. Чергування злив та посухи відтермінували цю подію. Втім, очікуємо на 80-100 т/га (до використання системи зрошення мова йшла про врожай 30-40 т/га)», — розповів Вадим Кричковський.

За його словами, посівна — то лише початковий етап на шляху до гарного врожаю. Моркву потрібно регулярно поливати та очищати від бур’янів, інакше останній фактор може спровокувати деякі хвороби культури.

«Щоб виростити великі соковиті овочі, особливу увагу потрібно приділити саме поливу. Якщо ґрунт недостатньо зволожений, коренеплід починає випускати бічні корінці та шукати воду. Вигляд має така морква не дуже і смак не втішає. Надмірне зволоження, навпаки, призводить до розтріскування плодів, і вегетативна маса занадто росте», — пояснив Вадим Кричковський.
Наразі компанія «Органік-Д» засіяла 60 га землі (морква та буряк) і вся ця площа на крапельному зрошенні.

Суть у тому, що до кожної гряди майбутніх овочів підведені трубочки з водою, через які за чітким графіком проводиться зрошення культури. Таким же чином до ґрунту додаються органічні добрива. 

Завдяки тому, що компанія «Органік-Д» суттєво зменшила використання мінеральних добрив, замінивши їх органічними, це дало можливість не лише збільшити рентабельність овочевої продукції, але й значно покращити її натуральність та  смакові якості.

Читати за темою: Вирощування органічної картоплі в Україні — шанс для малого бізнесу

Виконано за допомогою Disqus