LNZ Hub дослідили вирощування насіннєвої кукурудзи та соняшнику

9 липня 2019 33 0
LNZ Hub дослідили вирощування насіннєвої кукурудзи та соняшнику
LNZ Hub дослідили вирощування насіннєвої кукурудзи та соняшнику

Відвідувачі LNZ Hub минулого року ознайомили з дослідними ділянками, де вирощують насіннєві кукурудзу та соняшник. Про це повідомляє SuperAgronom.com

«У себе на демо-полі ми висіяли 80 гібридів найбільш відомих компаній-виробників, найбільш «топові» гібриди та такі, які ще тільки виходять на ринок. Вивчаємо, порівнюємо, дивимося для себе, як поводить себе той чи інший гібрид у певних умовах. Гібриди розділені за групами стиглості: ранньостиглі, середньостиглі та пізні. Як бачите, найбільше тут середньостиглих гібридів, адже це такі собі універсальні солдати, що придатні для вирощування у будь-якій кліматичній зоні країни. Проте ми з власного досвіду радимо сіяти гібриди різних груп стиглості, щоб розвести у часі процеси сівби та збирання, щоб дещо диверсифікувати ризики виробництва», — розповіла агроном LNZ Group Єлизавета Даценко.

Також у рамках  LNZ Hub презентували демо-ділянку гібридів соняшнику, ділянки гібридизації соняшнику та кукурудзи, на яких вже збирали першу у сезоні партію «насіннєвого урожаю».

Також були демо-ділянки, на яких тестували мікродобрива та стимулятори росту різних виробників. Перевірка на практиці відбувалася у трьох варіантах: рекомендована виробником норма, половина цієї норми та подвійна норма. Природно, скрізь є контроль, а досліди повторюють п’ять разів. Усі досліди минулого року проводилися на гібриді ДКС 4530 (Dekalb).

Крім того, у рамках цього проекту відбувалися зустрічі з клієнтами та партнерами компанії у новому форматі «живого Дня поля».

Цього року на учасників LNZ Hub чекають ще цікавіші заходи та досліди. Аби переконатися у цьому на власні очі РЕЄСТРУЙТЕСЯ для участі.

Виконано за допомогою Disqus