Державний оператор забезпечить порядок на ринку землі

23 жовтня 2015 27 0
Державний оператор забезпечить порядок на ринку землі
Latifundist.comДержавний оператор забезпечить порядок на ринку землі

З відкриттям ринку землі повинен бути створений державний оператор, завданням якого буде викуп у людей ділянок за фіксованою ціною.

Про це сказав голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк, пише ZN.UA.

За його словами, такий гравець необхідний для захисту самих громадян.

«У нас і зараз є випадки, коли незговірливого пайовика схиляють до договорів оренди нецивілізованими способами. А коли на кону стоятимуть великі гроші, то випадки тиску на продавця тільки почастішають, тому завжди повинна бути альтернатива. Якщо ми дамо людям можливість продати свій пай за ринковою ціною державному операторові, ми цим виведемо їх із-під тиску агрохолдингів», — пояснив експерт.

Він зауважив, що на сьогодні у ролі такого держагента розглядається один із державних банків, які мають ресурси для викупу наділів.

«З нуля створювати нову структуру, формувати статутний фонд, закачувати туди мільярди є недоцільним. Ми вже маємо негативний досвід створення Земельного банку, і не хотілося б його повторювати. Держава — це аварійний вихід. Ми чітко будемо відстежувати умови купівлі-продажу землі і жорсткість поведінки того чи іншого холдингу», — додав Максим Мартинюк.

Виконано за допомогою Disqus