Вартість малини залишається рекордно високою

10 липня 2019 452 0
Вартість малини залишається рекордно високою
pixabay.comВартість малини залишається рекордно високою

На ринку малини спостерігається тенденція до зниження цін, проте її вартість все ще рекордно висока. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Читати за темою: Дайджест перспективних ягідних культур: від класики до новинок

Перша малина вітчизняного виробництва з’явилася на ринку в середині червня і її вартість була 150 грн/кг (€5/кг). До кінця місяця ціна знизилась до 50-55 грн/кг(€1,6-1,83/кг) і трималась на такому рівні до кінця першої декади липня.

Від початку другого тижня липня малини на ринку стало значно більше, тому ціни пішли до низу. Протягом першого тижня липня малина подешевшала в середньому на 20%, але навіть після цього ягода все одно залишається рекордно дорогою: на початку липня 2017 р. малина коштувала 30-33 грн/кг, а в 2018 р. ціни були ще нижчими — 28-30 грн/кг.

«Висока вартість малини в цьому сезоні пояснюється меншим врожаєм, і на Півдні і на Заході країни в цьому сезоні погодні умови були не найкращими. До того ж в минулому сезоні дрібні фермери почали розкорчовувати насадження малини через низьку рентабельність цього бізнесу. Це теж негативно вплинуло на врожай поточного року. До речі, схожа ситуація по малині і в Польщі, в цьому році малина там коштує на 30% дорожче», — розповідає керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман.

За словами аналітиків, вартість малини ще може знизитися, адже зазвичай найнижчі ціни на малину встановлюються в середині серпня.

 

Виконано за допомогою Disqus