На Херсонщині китайці почали розводити сайгаків

24 липня 2019 259 0
На Херсонщині китайці почали розводити сайгаків
pixabay.com

На Херсонщині, біля села Камиш, китайська фірма «Шічжень Танфармасьютікал компанії» взяла в оренду на 7 років 97 га для розведення сайгаків. Повідомляє 8channel.ua.

Нещодавно перший в Україні приватний розплідник сайгаків поповнився на 70 тварин: китайці купили молодих сайгаків в заповіднику «Асканія Нова» за 1 млн грн. А ще для розведення сайгаків збудували спеціальні вольєри — з відеоспостереженням та електропанелями.

Читати за темою: На Полтавщині фермер створить вольєрне господарство для диких тварин

Представники китайської компанії розповіли, що основна їхня мета — відновити поголів’я сайгаків та копитних від вимирання.

«Колись по землі бродили мільйонні стада диких сайгаків, які уособлюють дух степів. Однак до 2005 р. їх поголів’я скоротилося на 95%. А в Казахстані від епізоотії в 2015 р. загинули близько 200 тис. цих тварин. Врятувати їх від вимирання — наша загальна складна задача», — повідомив віце-президент Китайського фонду охорони дикої природи Хуао Дефа.

Компанія експортуватиме до КНР шкури і роги сайгаків, а в майбутньому, можливо, і живих копитних. У китайській медицині, в поєднанні з іншими інгредієнтами, роги успішно використовуються для лікування десятків найрізноманітніших недуг.

Виконано за допомогою Disqus