За програмою компенсації відсотків за кредитам аграрії отримали 3,3 млн грн

30 липня 2019 50 0
За програмою компенсації відсотків за кредитам аграрії отримали 3,3 млн грн
informburo.kzЗа програмою компенсації відсотків за кредитам аграрії отримали 3,3 млн грн

Минулого року аграрії отримали виплату компенсації відсотків за кредитам у розмірі 3,3 млн грн з державного бюджету 2018 р. Про це йдеться у першому випуску проекту «Агродатації у розрізі» на Kurkul.com.

Ця ж програма діє і у 2019 р.

Як розповів засновник фермерського господарства «Юліана» Юрій Даценко, у 2019 р.  господарство взяло в кредит трактор у компанії АМАКО.

«Кредит до 800 тис. грн отримали в «Ощадбанку» за партнерською програмою під 17% річних. Також оформили документи на компенсацію відсоткової ставки до 16% річних за державною програмою. Коли ми отримаємо повну компенсацію, це буде, по суті, безвідсотковий кредит. На таких умовах аграріям простіше розвиватися і поповнювати парк сільгосптехніки», — розповів аграрій.

Щоб отримати компенсацію за рахунок бюджету 2019 р., заявки потрібно подати у банк до 1 грудня 2019 р., компенсація відсотків за грудень буде сплачена з бюджету 2020 р..

Документи у банк подають через місяць після сплати перших відсотків за кредитом, а з кожним наступним місяцем банк автоматично долучає їх до списку одержувачів компенсації без потреби повторного звернення.

«Компенсацію відсотків аграрії отримують щомісяця, виходячи з суми сплачених відсотків. Наші клієнти вже отримали компенсацію відсотків, сплачених як у листопаді 2018 року, так і у 2019 році», — говорить директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу «Ощадбанку» Наталія Буткова-Вітвіцька.

Виконано за допомогою Disqus