Україна не досягла рекордних врожаїв через літню спеку — Адаменко

2 серпня 2019 275 0
Україна не досягла рекордних врожаїв через літню спеку — Адаменко
Україна не досягла рекордних врожаїв через літню спеку — Адаменко

Цьогорічні врожаї зернових і зернобобових культур будуть досить високими, проте не рекордними. Цьому завадить спека, яка спостерігалася в червні. Про це повідомила начальник відділу агрометеорології Українського гідрометеорологічного центру Тетяна Адаменко, передає УНІАН.

Читати за темою: Стан пшениці в Україні в 2019 році — АгроЕкспедиція 

«Засуха, яку ми спостерігаємо кожен рік, цьогоріч також була аномальною, але не досягла критеріїв сильною, тому урожай, сформований на полях, досить пристойний», — зазначила вона.

При цьому, за її словами, урожай пшениці цього року мав потенціал досягти рекордних показників, однак цьому перешкодила червнева спека, яка не дала зерна повністю наповнитися.

Тетяна Адаменко додала, що літо цього року було аномальним, оскільки температура повітря в червні була вище липневої та найвищою за всю історію метеорологічних спостережень в Україні.

При цьому в липні середня температура повітря була близькою до кліматичної норми. Водночас, попри невеликі дощі, в Україні, за винятком деяких південних, центральних і східних областей, спостерігався недолік вологи.

Проте періодичні похолодання та активні роси підтримували вологість на достатньому рівні

Виконано за допомогою Disqus